HomeNaujienosObligacijų emisijaAB „Agathum“ leidžia antrąją 2 mln. eurų obligacijų emisiją

AB „Agathum“ leidžia antrąją 2 mln. eurų obligacijų emisiją

Nekilnojamojo turto valdymo bendrovė „Agathum“ birželio 14 d. pradeda platinti viešą 2 metų trukmės obligacijų emisiją, kurios pirmuoju etapu siekiama pritraukti 2 mln. Eur, investuotojams siūlant 11 proc. metines palūkanas. Obligacijų platinimą vykdo AB „Šiaulių bankas“.

AB „Agathum“ verslo modelis – investicijos į strategiškai gerose lokacijose esančius, didesnį pelną generuojančius nekilnojamojo turto objektus su ilgalaikiais nuomininkais. 2024 m. pradžios duomenimis, bendrovė valdė NT portfelį, kurį sudarė 27 863 kv. m komercinės paskirties NT, jo nuomos užimtumas siekia 98 proc. Iš viso bendrovė valdo per 20 mln. Eur turtą, iš jų NT – 15,5 mln. Eur.

Tai jau antroji AB „Agathum“ leidžiama obligacijų emisija: 2021 metais buvo sėkmingai išplatinta 3 mln. Eur nevieša obligacijų emisija.

„Pirmoji 2021 metų obligacijų emisija buvo nevieša, o jos metu pritrauktos investicijos tapo tarsi „raketiniu kuru“ – tapome kur kas labiau konkurencingi derybose dėl didesnių objektų, o apgalvotų sprendimų dėka pavyko daugiau nei padvigubinti AB „Agathum“ valdomą turtą ir patrigubinti bei diversifikuoti mūsų valdomą vertybinių popierių portfelį ir praplėsti įmonės finansavimo šaltinius. Taigi tapome didesni, likvidesni ir saugesni, tuo pačių išauginome ateities pasirinkimų galimybes“,

sako pagrindinis AB „Agathum“ akcininkas dr. Vytautas Pukis.

Šįkart bendrovė viešai siūlo iki 20 000 vienetų obligacijų, kurių kiekvienos nominali vertė ir emisijos kaina – 100 Eur, o minimali investavimo suma 100 Eur. Nustatyta metinė obligacijų palūkanų norma siekia 11 proc., palūkanos investuotojams bus mokamos kas ketvirtį. Obligacijos siūlomos viešai neprofesionaliesiems, profesionaliems ir instituciniams investuotojams Lietuvoje ir Latvijoje. Obligacijų siūlymo laikotarpis – nuo 2024 m. birželio 14 d. iki 2024 m. birželio 25 d. Ateityje įmonė turi galimybę padidinti emisiją iki 4 mln. Eur.

„Pasiūlydama viešą obligacijų emisiją, bendrovė suteikia investuotojams galimybę įsitraukti ir dalyvauti NT nuomos, o ne vystymo, verslo segmente. Pačiam verslui tai dar vienas būdas sėkmingai diversifikuoti skolos šaltinius ir atrasti naujų konkurencingumą didinančių galimybių“, – pastebi emisiją platinančio „Šiaulių banko“ Finansų rinkų departamento vadovė Eglė Džiugytė.

Pasak „Agathum“ direktoriaus Algirdo Pukio, skelbdama viešą obligacijų emisiją, bendrovė tuo pačiu tikisi ir prisidėti prie obligacijų, kaip investicinio instrumento, populiarinimo Lietuvoje: „Aktyvus investavimas mūsų šalyje vis dar tebėra nepopuliarus – statistika rodo, kad daugiau nei 20 milijardų likvidžių lėšų laikomos indėliuose ar einamosiose sąskaitose, kurių grąža nepadengia infliacijos ir pinigai nuvertėja. Kodėl gi nenukreipus nors ir nedidelę tų „tingių“ pinigų dalį į kelis kartus didesnės grąžos instrumentus – tokius kaip mūsų ar kitų emitentų siūlomos obligacijos ar, dar geriau, diversifikuojant investicijas į kelias skirtingas emisijas ir taip susimažinant rizikas, bet išlaikant šios turto klasės siūlomą pajamingumą?“

Reikšminga AB „Agathum“ kapitalo dalis – 4,37 mln. Eur – laikoma vertybiniuose popieriuose (akcijos, obligacijos, ETF), į kuriuos investuojama laikantis buy-and-hold strategijos, apimant didžiausias pramonės šakas bei sektorius.


© 2024 Agathum™. Visos teisės saugomos